Välillä ihmistä on kovasti mietityttänyt miksi T käyttäytyy kuten käyttäytyy. Muut koirat kohdatessa pannaan maate ja sitten yllätetään leikkiin-kutsulla. Jos on pakko ohittaa ihan hermostuttaa jopa niin, että pitää omaa remmiä ja ihmistä riuhtoa. Samoten kerrostalon äänet ärsyttää joskus paljonkin.

Looris päätti kokeilla, mitä dap-panta tekisi. Se on panta, jossa on samoja feromoneja, kun äiti-koirasta tulee. Ne saavat koiran pienen tai suuren – luottamaan enemmän itseensä ja oppimaan paremmin uusia asioita. Panta laitettiin reilu neljä viikkoa sitten. Tässä se näkyy;

Dap%20panta_Lumia%202015%2004%2003.jpg

Miten on toiminut? Ensin huomattiin, että T päästää muut koirat jonkun verran lähemmäs ennen, kuin menee maahan. Lisäksi hän on ollut jo huomattavan rauhallinen viime viikot, mutta Looris – tai T itse – ei ole varma, mistä se johtuu. Ehkä ihminenkin on ollut rauhallisempi ja arvattavampi? Toisaalta aina, kun ihminen leuhkii koiran käyttäytymisen parantuneen tulee T:n mieleen kepposet ja riehuminen, tietenkin! Panta kestää n. neljä viikkoa joten nyt katsotaan, millainen koira on ilman salaista feromoni-asetta.


Tenzi%20ja%20flamingo_By%20LS_Olympus%20

– Mutta voitaisko nyt kuitenkin leikkiä?